ViktVäktarna - Svamp- och spenatrisotto

Svamp- och spenatrisotto

11
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Inte mycket slår en riktigt vällagad risotto. Testa denna med spenat och svamp nästa gång, såå god!

Ingredienser

Vatten

1 liter

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Svampbuljongtärning

1 st

Lök

1 st, röd/röda

Vitlök

2 klyfta(or)

Olivolja

2 tsk

Arborioris

300 g

Spenat, förvälld/fryst

150 g

Parmesanost

30 g

Svamp

500 g, blandad

Instruktioner

  1. Koka upp vatten med buljongtärningar. Håll den varm.
  2. Skala och hacka lök. Skala och skiva vitlök tunt.
  3. Hetta upp hälften av oljan i en traktörpanna och fräs lök och vitlök tills de mjuknat.
  4. Blanda ner ris och låt fräsa med någon min. Häll på lite av buljongen. Blanda runt tills den kokat in, slå på lite mer vätska och upprepa tills riset är mjukt, men fortfarande har en hård kärna. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner spenat och ost.
  5. Dela svamp i mindre bitar.
  6. Hetta upp resterande olja i en annan panna och fräs svampen. Salta och peppra.
  7. Servera risotton toppad med svamp.

Anteckning

Lyxa till risotton genom att toppa med färsk timjan och riven parmesan.