Foto av Tikka masala kyckling från WW ViktVäktarna

Tikka masala kyckling

8
Points®
Total tid
1 tim 25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En indisk kycklinggryta med många läckra kryddor. Marinera kycklingen över natten för extra smak.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g, 2 filéer

Ris, okokt

2 dl

Rapsolja

2 msk

Spiskummin

1 tsk

Chilipeppar

1 st, röd/röda, 0,5-1 st

Spiskummin

½ tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Paprikapulver

1 krm

Tomatpuré

3 msk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Koriander

½ kruka(or), färsk

Yoghurt naturell 0,5%

2½ dl

Lime

1 st, saft

Ingefära

1 bit(ar), färsk, 2 tsk riven

Vitlök

1 klyfta(or)

Koriander

¼ krm, torkad

Instruktioner

  1. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar.
  2. Börja med marinaden: Blanda samman yoghurt, limesaft, riven ingefära, pressad vitlök, spiskummin och koriander i en skål. Lägg i kycklingbitarna och täck med folie. Låt marinera minst en timme, men gärna över natten.
  3. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  4. Ta upp kycklingbitarna och stek i hälften av oljan.
  5. Dela och ta bort kärnorna ur chilin och strimla den. Fräs chili i resterande olja och pressa över vitlök. Krydda med spiskummin och paprikapulver. Tillsätt tomatpuré och matgrädde, rör om och låt sjuda ca 5 minuter. Lägg i kycklingbitarna och ev koriander, rör om.
  6. Dela och ta bort kärnorna ur chilin och strimla den. Fräs chili i resterande olja och pressa över vitlök. Krydda med spiskummin och paprikapulver. Tillsätt tomatpuré och matgrädde, rör om och låt sjuda ca 5 minuter. Lägg i kycklingbitarna och ev koriander, rör om. Servera kycklingen med ris och sallad.