Ugnsbakad kycklingfilé med jordärtskockspuré
8
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Att ugnsbaka kyckling tillsammans med tomater, lök, vitlök och citron, ihopblandat med balsamvinäger, olivolja och timjan blir himmelskt gott. Serverat med en krämig jordärtskockspuré så blir det en riktigt festrätt.
Ingredienser
Lök
2 st, röd/röda
Citron
1 st
Cocktailtomater
250 g
Vitlök
4 klyfta(or)
Kycklingbröstfilé
600 g
Balsamvinäger
1 msk, 1-2 msk
Olivolja
1 msk
Timjan
½ msk, torkad
Socker
½ msk
Potatis
500 g
Jordärtskocka
500 g
Schalottenlök
1 st, 1-2 st
Margarin flytande 80%
1 msk
Mjölk 0,5%
1½ dl