Foto av Ugnstekt korv med potatismos från WW ViktVäktarna

Ugnstekt korv med potatismos

12
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En riktig vardagsfavorit!

Ingredienser

Korv 9%

500 g

Ketchup

1 msk

Senap

1 msk

Potatis

800 g

Lök

1 st, gul/gula

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Margarin flytande 80%

1 tsk

Mjölk 0,5%

1 dl

Margarin flytande 80%

1 tsk

Persilja

2 msk

Gurkmix

4 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175º. Lägg korven i en ugnsform. Skär cm-stora snitt i korven och fördela ketchup och senap i snitten (ketchup i vartannat snitt och senap i vartannat snitt). Sätt in i ugn ca 30 min. Skala och koka potatisen. Skala och skiva lök och morötter. Stek nästan mjuka i margarin i en stekpanna. Lägg löken och morötterna i ugnsformen med korv när halva ugnstiden återstår. Häll av vattnet från potatisen och stöt eller vispa potatisen tillsammans med mjölk och margarin till ett mos. Rör ner klippt persilja. Salta och peppra efter smak. Servera korven med grönsaker, potatismos och bostongurka. Tips! Det är gott att även lägga äppleskivor och färska tomater i korven.