Tips och tricks för dig som älskar ägg
Ägg är en favorit för många. Kanske beror det på att variationen är oändlig. Här får du tips och tricks som kanske kommer göra att du uppskattar ägg ännu mer än du redan gör! Dessutom får du recept som förhoppningsvis kan inspirera dig i köket.
Hos våra medlemmar är ägg oftast det mest registrerade livsmedlet i appen. Från mitten av mars till mitten av maj i år har ägg registrerats 1 078 138 gånger. Så det är sannerligen ett älskat livsmedel.
Det är inte konstigt att ägg är ett så populärt livsmedel, det har många fördelar. Det är prisvärt, har lång hållbarhet, det är en bra källa till protein, det är gott och går snabbt att tillaga.
Så här kommer tio ägg-tips och tricks som du förhoppningsvis inte kommer bli besviken på. Och vi hoppas också att några av våra Points-vänliga recept ska falla dig i smaken!
Laga en megaomelett
Gör en fluffig och krämig äggröra
Boosta med grönsaker
Skala enklare
Kokta ägg i kylen
Preppa frukost för flera dagar
Laga pannkakor utan mjöl
Pochera mera
Ägg istället för bröd
När vi hör “äggsmörgåsar” tänker nog de flesta av oss att äggen är fyllningen. Men vi har en annan idé. Äggen kan nämligen vara “brödet”. Du kan till exempel göra ett lyxigt mellanmål genom att dela ett kokt ägg. Lägg sedan en skiva tomat och en skiva stekt kalkon på ägghalvan innan du lägger på den andra ägghalvan, stick i en tandpetare så håller det hela ihop. Eller stek ett ägg och använd det som “toast”, lägg då ett stekt ägg på en tallrik, lägg på sallad, rökt lax, en skiva tomat och krasse. Ägg funkar alltså precis lika bra som bröd.
Separera ägg
Det här tricket är så barnsligt enkelt! Slipp kladdet med att försöka separera ägget med händerna eller diverse redskap. För det här tricket behöver du bara en tom liten pet-flaska och ett fat. Kläck äggen på fatet, tryck lätt på flaskan och sug sedan upp gulorna genom att släppa greppet om flaskan. Voilà, det har aldrig varit lättare att separera ägg!